30 grunner til å ikke stemme FRP

Er du en av de som lar seg lure av FRP's løfter om lav skatt og billig drikke? Jeg har lest gjennom hele programmet deres og samlet 30 høydepunkter som du bør lese gjennom før du stemmer på Siv.

For studenter/elever:
1. FRP vil legge ned Lånekassen, og gjøre det hele privatisert.
2. FRP vil ha karakterer fra og med 5. klasse i gr.skolen. Dette fører til stort press fra skolen i enda tidligere alder enn nå.
3. FRP vil at SFO skal være selvfinansiert. Ikke lenger gratis altså.
4. Lengre skoledager i gr.skolen.
5. FRP vil privatisere skolen, noe som fører til større forskjeller mellom elever.
6. FRP vil offentliggjøre resultater i skolen.


For Bilister:
1. FRP vil fjerne UP.
2. FRP vil ha åpent vinsalg på bensinstasjoner og andre dagligvarebutikker.(1. + 2. = mer fyllekjøring?)
3. FRP vil øke skrappanten til 22.000,- (Dette fører til mange nye biler. Å produsere en ny bil er værre for miljøet enn å bruke den gamle)
4. FRP vil fjerne en øvre aldersgrense for å ta sertifikatet.
5. FRP vil øke fartsgrensen på moped til 60 km/t. (Grensa er 45 km/t for din egen sikkerhet)
6. FRP vil øke fartsgrensen på motorvei fra 100 km/t til 120 km/t.
7. FRP vil fjerne trikken i Oslo. (Edit: Denne er den eneste der kilden ikke er frp.no og kan sees bortifra da kilden er litt usikker)
8. FRP vil privatisere kollektivtrafikken.


For arbeidere:
1. FRP vil ha 60 timers arbeidsuker.
2. FRP vil gjøre det letter for bedrifter å ha midlertidige ansatte. (Usikre arbeidsplasser)


For din egen og verdens helse:
1. FRP vil la dem med feitest lommebok kunne kjøpe seg fremst i køen. (privatisering)
2. FRP vil overlate di eldre til private aktører. Altså pengboka bestemmer hvor bra bestemordi har det.
3. FRP vil øke olje og gass produksjon og tillate oljeboring både her og der. Farvel lofoten.
4. FRP vurderer kjernekraft inn i Norge. Velkommen Tsjernobyl.
5. FRP vil ha billigere alkohol, røyk og snus. Dødstallene er ikke store nok enda, så FRP vil øke dem.

Generelt:
1. FRP vil øke alle bevilgninger og støtter, men fjerne skatter og avgifter. Skal de rane en bank for å få til det eller?
2. FRP vil øke støtten til forsvaret.
3. FRP vil ha strengere fengselsstraffer. Dette ser vi jo at funker så bra i USA, så hvorfor ikke her og. Flere fengsel som Bastøy er nok heller hva vi trenger.
4. FRP vil innføre våpen i politiet. Noe som sikkert fører til økt bruk av våpen blant "skurker".
5. FRP vil fjerne NRK-lisensen. Ja, la oss få reklame der også.
6. FRP vil verne om den norske kulturen ved å legge ned sametinget. Logiskt?
7. FRP vil støtte Israel.
8. FRP støtter dødsstraff.
9. FRP vil tillate gambling og casinoer.




Dagbladet: 1# 2# 3# 4# 5# 6# 7# 8# 9# 10#
Vg: 1# 2# 3# 4# 5# 6# 7# 8# 9# 10# 11# 12#

18 kommentarer:

Johnny sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Subjectivity

Kommenteringen din av punktene oser av det, og gjør at bloggen din mister all kredabilitet, og gjør selve posten til et meningsløst oppgulp. Jeg stemmer ikke FrP, men herregud da mann.

Anonym sa...

For studenter/elever:
1.: Javel, men hva er i så fall galt med det? Renta blir ikke nødvendigvis noe høyere, tvert imot. Det eneste negative med dette er EVT. at innkrevingen av gjeld bli strengere.
2.: Igjen; javel, men hva er i så fall galt med det? Norske elever trenger å settes krav til.
4.: Jeg gjentar nok en gang første setning fra forrige punkt.
5.: Du har ikke vurdert å snu problemstillingen på hodet da? Hva med alle de stakkars elevene som faktisk har alle forutsetninger for å lykkes, hvorfor skal de også bli dratt ned i søla sammen med resten av taperene (tok i litt nå altså)?
6.: Nok en gang; hva er i så fall galt med det? Det trengs tydeligvis å settes fokus på evt. svakheter i ved det norske skolesystemet, ikke for å rangere skolene opp mot hverandre, men for at de som gjør det dårligere enn de bør skal kunne skjerpe seg og bli bedre. Dessuten, vær litt ærlig her, dersom du som forelder har mulighet til å sende ditt barn til en skole hvor du vet elevene gjør det dårlig mens en ved en annen skole gjør de det meget bra, hvilken skole velger du? Ja, alle skoler bør være like bra, men slik er det ikke, og det vil heller ALDRI bli slik (dessverre).

Anonym sa...

For bilister:
2.: Get your facts correct.
3.: Eh... Finner du bare på ting mens du skriver eller?
4.: Så lenge man passerer legesjekken, hva er problemet med det?
5.: Ærlig talt... jeg har kommet opp i 60 km/t på sykkelen min....
6.: Og hva er IGJEN problemet med det? Det er ikke farten som dreper, men sjåføren som ikke skikket, eller mangel på veidelere eller veistandarden generelt. Man setter ikke opp fartsgrensen til 120 på alle veier, men kun der hvor en slik fartsgrense er forsvarlig.
7.: Hvor har du dette fra?
8.: Den er jo allerede i stor grad privatisert, den fungerer jo ikke uansett, så hvorfor ikke privatisere?

Anonym sa...

For arbeidere:
1.: Hvor har du dette fra? Og dersom dette faktisk er noe som står i FrPs program, tror du virkelig det vil bli gjennomført? Dessuten jobber mange av oss mye mer enn 37,5 per i dag uansett, så med en 50-60 timers uke ville vi i alle fall ikke jobbet overtid. Tipper også at det da ville være både lunsj og middagpause inkludert i disse timene. Det er jo flust av eksempler på dette i flere sør-europeiske land.
2.: Dette kan diskuteres. Min personlige erfaring er faktisk den at en midlertidig ansettelse endte opp med en fast ansettelse, og tilbudet kom allerede etter en måned.

Anonym sa...

For din egen og verdens helse:
1.: Eller la alle faktisk få råd til en rask og god behandling.
2.: Har du vært en tur rundt og sett hvordan eldre blir behandlet i dag i offentlige institusjoner? Og har de det verre i de private? Å ta fra et voksent menneske retten til et seksualliv, muligheten til å nyte alkohol og generelt begrense friheten deres, er det verdighet? Stoltenberg snakker om at det i det private blir brukt stoppeklokke, men det eneste stedet jeg har sett denne stoppeklokken er i det offentlige. Problemet er ikke at det er en offentlig tjeneste, men at den ikke får nok midler til å opprettholde en skikkelig tjeneste. Det problemet har man ikke i like stor grad i det private, og med en kombinasjon med statlig støtte, dvs. at pengene følger pasienten, så er det private alternativet å foretrekke spør du meg. Dessuten er det større sjanse for at det er de flinkeste folkene som blir ansatt i det private, og jeg vil at mine foreldre og besteforeldre skal ha dyktige folk rundt seg.
3.: Problemet er ikke oljeplattformene, men skipstrafikken. Get your facts corret.
4.: Hva med Frankrike, Sverige og utallige andre land? Å avvise kjernekraft totalt mener jeg er en stor feil. Bevilg heller penger til forskning, slik at vi kan gjøre kjernekraften så sikker som mulig. Det vil jo være en løsning på (det oppskrytte) CO2-problemet...
5.: De som dør av alkohol, røyk og snus(?!) vil dø av det uansett pris (og tilgang). Prisene på alkohol i Sverige og Danmark er betraktelig lavere, men dør det flere der som følge av alkoholmisbruk av den grunn? Problemet her i Norge er kulturen rundt alkoholen, og den har ingenting med hverken prisen eller tilgangen å gjøre. Hvis barn og ungdom får en skikkelig alkoholoppdragelse som man får i f.eks. Frankrike, Spania, Italia og Portugal, vil vi kanskje få et litt mer normalt forhold til alkohol også her i landet. Røyk og snus er er ren idioti, og med all den kunnskap vi har om dette i dag, må man vel nærmest være idiot hvis man likevel røyker eller snuser. Kanskje vi heller skulle innføre en idiotavgift?

Anonym sa...

Generelt:
1.: Hvis et land som Sverige har hatt råd til veier, full barnehagedekning og gud vet hva i flere tiår allerede, hvorfor skulle da ikke vi i "verdens rikteste land" ha råd til det samme? Jada, mange mener at vi må spare penger til den store eldreboomen gjør seg gjeldene, men hva slags nedslitt samfunn er det vi kommer til å få når den tid kommer da? Å spare seg til fant er det noe som heter, og det er akkurat det vi er ferd med å gjøre.
2.: Akkurat på dette punktet har du rett. Dette er idioti. Men alle partier har noe man er uenig i.
3.: Strengere og mer RETTFERDIGE fengselsstraffer. Problemet er jo ikke lendgen på selve straffen, men den må jo stå i forhold til forbrytelsen. Man kan få jo lavere straff for sexovergrep og drap enn man får for økomomisk kriminalitet. Folk må ha en oppfattelse av at samfunnet straffer forbrytelser på en fornuftig måte, og slik er det ikke i dag. Det må selv SVere og Rødtere(?) være enig i.
4.: Kan sikkert diskuteres. Poenget er i alle fall at de kriminelle i stadig større grad bevæpner seg, og hva skal da politiet gjøre i en konfrontasjon; rope "Frys din... skurk!"? Politiet er bevæpnet i mange europeiske land per i dag, og ingen av dem har noen markert høyere dødsstatistikk som følge av våpenbruk enn vi har her i landet.
5.: Hvorfor skal man betale NRK-avgift på tv-apparat, datamaskiner, stereoanlegg osv. når man kanskje aldri ser på NRK engang? Hvorfor skal vi betale en skyhøy avgift når vi likevel ikke får se f.eks. VM i fotball likevel? Hvorfor skal vi betale en avgift når en drøss med programmer likevel blir sponset (altså reklame)? Reklameavbrudd kan være irriterende, men det har man teknologiske løsninger på (f.eks. PVR, laste ned fra nett osv.).
6.: Ja, FrP ønsker å verne den norske kulturen, og ja de ønsker å legge ned sametinget, men det er jo to vidt forskjellige ting. Enten for samene være en del av Norge, eller så får de få sin egen stat hvor de kan sitte å gauke, jodle og joike. Dessuten bor de aller fleste samer i Oslo...
7.: Ja, hvorfor skulle man ikke det? Ikke dermed sagt at man ikke skal støtte Palestina, men her i Norge er det oftest sistnevnte som blir ansett som offeret og derfor får sympati og støtte. En sak har alltid to sider. Hvis "alle andre" støtter Palestina, skulle det bare mangle om ikke noen stod opp for Israel også. Så lenge israelske og palestinske foreldre oppdrar barna sine til å hate motparten, vil aldri denne konflikten kunne løses.
8.: I prinsippet ja, men hva så? Det betyr jo ikke at alle som får en dom i en norsk rettsal vil få en dødsdom. Du kan ikke bare plukke ut en setning fra programmet deres, og presentere det som den fulle og hele sannhet.
9.: Ja, hvorfor ikke? Hvis folk absolutt vil søle bort pengene sine kan de gjøre det i dag også. De kan dra til et land hvor slikt er lov; England og Monaco bl.a., de kan spille nettpoker og andre nettspill eller de kan sponse Norsk Tipping. Igjen; kanskje man skulle innføre en idiotavgift? Staten ville i alle fall kunne innkassere ganske mange penger på deg og dine meningsfeller ;-) .

Marius sa...

Og de 60 timene kommer i paragraf 10-5:

10-5, første ledd: «Arbeidsgiver og arbeidstaker kan skriftlig avtale at den alminnelige arbeidstid kan ordnes slik at den i løpet av en periode på høyst ett år i gjennomsnitt ikke blir lenger enn foreskrevet i § 10-4, men slik at den samlede arbeidstiden ikke overstiger 13 timer i løpet av 24 timer eller 48 timer i løpet av sju dager.»

10-5, annet ledd: «Grensen på 48 timer i løpet av sju dager kan gjennomsnittsberegnes over en periode på åtte uker, likevel slik at arbeidstiden ikke overstiger 60 timer i noen enkelt uke dersom det skriftlig avtales: a) mellom arbeidsgiver og arbeidstakers tillitsvalgte i virksomhet som er bundet av tariffavtale eller b) mellom arbeidsgiver og arbeidstaker i virksomhet der lang avstand mellom arbeidsstedet og arbeidstakers bosted eller avstanden mellom arbeidsstedene gjør en annen organisering av arbeidstiden nødvendig.»

Marius sa...

Alt er henta fra FRP.no så ikke skyld på meg.

Marius sa...

Og det er, som bloggen heter, mine meninger. Derfor mine sarkastiske kommentarer:)

Marius sa...

Beklager at jeg svarer i mange kommentarer, men likte ideen din om idiotavgift ompa. Sånn seriøst, men FRP er nok imot den avgiften :)

+ at jeg tenker ikke bare på de 400 som dør hvert år i Norge pga. alkohol + alle som dør av røyk. Men i tillegg tenker jeg på de mange tusen som indirekte blir "skada" av en annens dødsfall.

flyfree sa...

2. FRP vil ha karakterer fra og med 5. klasse i gr.skolen. Dette fører til stort press fra skolen i enda tidligere alder enn nå.
Svar: Hvorfor er det et problem?

3. FRP vil at SFO skal være selvfinansiert. Ikke lenger gratis altså.
Svar: Ingenting er gratis. Forskjellen består i isteden for at staten rapper penga dine så får du beholde
dem og selv kjøpe de varer og tjenester du vil ha.

4. Lengre skoledager i gr.skolen.
Svar: Om det innebærer å beholde dagens skoleplan er jeg helt klart imot lengre skoledager,
sosialdemokratisk hjernevask er det nok av som det er.

5. FRP vil privatisere skolen, noe som fører til større forskjeller mellom elever.
Svar: Plager det deg at noen elever er flinkere enn andre?

6. FRP vil offentliggjøre resultater i skolen.
Svar: "Og så velger foreldrene barnas skole utifra hvor bra den er på papieret slik at elendige lærere
mister jobben sin" jaja, hørt den før

For Bilister:
1. FRP vil fjerne UP.
Svar: UP er ikke annet enn statens lakeier ute etter å rappe penger fra folk ved å lure de til å tro
at de har gjort noe galt ved å kjøre 150km/t trass de ikke har skadet andre.

2. FRP vil ha vinsalg på bensinstasjoner (1. + 2. = mer fyllekjøring?)
Svar: Typisk (u)logikk en gjerne hører fra sosialister. "Hvis folk gis muligheten til å kjøpe pistoler i butikken
så leder det automatisk til flere pistoldrap" (Hvilket i seg selv impliserer at mennesket er uten vilje)

3. FRP vil øke skrappanten til 22.000,- (Dette fører til mange nye biler. Å produsere en ny bil er værre
for miljøet enn å bruke den gamle)
4. FRP vil fjerne en øvre aldersgrense for å ta sertifikatet.

5. FRP vil øke fartsgrensen på moped til 60 km/t. (Grensa er 45 km/t for din egen sikkerhet)
Svar: Hadde de hatt enda mer fornuft i pappen så ville de ønsket frie fartsgrenser.

6. FRP vil øke fartsgrensen på motorvei fra 100 km/t til 120 km/t.
Svar: Mange norske motorveier er tilrettelagt for kjøring i over 200km/t.

7. FRP vil fjerne trikken i Oslo.
8. FRP vil privatisere kollektivtrafikken.
Svar: Kjempelurt av FrP da flere tilbydere konkurrerer om å levere den beste tjenesten. Samtidig
presses prisene ned og vi slipper late idioter som streiker for å syte til seg høyere lønn.

flyfree sa...

For arbeidere:
1. FRP vil ha 60 timers arbeidsuker.

2. FRP vil gjøre det letter for bedrifter å ha midlertidige ansatte. (Usikre arbeidsplasser)
Svar: Men flere får muligheten til arbeid

For din egen og verdens helse:
1. FRP vil la dem med feitest lommebok kunne kjøpe seg fremst i køen. (privatisering)
Svar: Du forutsetter at køene vil være like store med flere tilbydere på markedet. Om staten
slutter å rappe 80% av gj.nordmannens inntekt så får han prompt mulighet til å handle de
sykehusforsikringer han måtte ønske. Flere stimuleres til å bedrive veldedighet fordi staten ikke
har stjelt penga dems

2. FRP vil overlate di eldre til private aktører. Altså pengboka bestemmer hvor bra bestemordi har det.
Svar: Javisst. Man bør selv sette av penger til pensjon gjennom hele arbeidslivet. (Vi er alle opptatt
av penger, det som skiller fornuftige fra sosialister er at sosialister er mest opptatt av å stjele dem)

3. FRP vil øke olje og gass produksjon og tillate oljeboring både her og der. Farvel lofoten.
Svar: Sosialister vil helst at oljen skal ta slutt slik at de får enda en grunn til å stjele penger fra folk
i form av skatt via klima og miljøhysteri

4. FRP vurderer kjernekraft inn i Norge. Velkommen Tsjernobyl.
Svar: Kjernekraft er verdens tryggeste måte å utvinne energi på.

5. FRP vil ha billigere alkohol, røyk og snus. Dødstallene er ikke store nok enda, så FRP vil øke dem.
Svar: Sosialister tror det er prisen som bestemmer forbruket, ikke ønsket. Om Fettlaug Brettulfsen
velger å drekka seg i hjel eller røyke tre pakker om dagen så har vel for faen ikke du noe med det å gjøre.

Generelt:
1. FRP vil øke alle bevilgninger og støtter, men fjerne skatter og avgifter. Skal de rane en bank for å få til det eller?
Svar: Bevilgninger og støtter til hva? Virker som om du tror Frp vil fortsette å stjele penger til Islamsk
Råd, Norsk Muslimsk Forening, Mugabe, Hamas, Kultur-Norge og diverse andre prosjekter de rødgrønne
ejakulerer til.

2. FRP vil øke støtten til forsvaret.
Svar: Akkurat her er jeg imot økt støtte til forsvaret om det innebærer økte stkatter, men om det betyr at
det går på bekostning av å supplere afrikanske diktatore med våpen og millioner så er
jeg definitivt ikke mot en økning av støtte til forsvaret

3. FRP vil ha strengere fengselsstraffer. Dette ser vi jo at funker så bra i USA, så hvorfor ikke her og.
Svar: Kjempefornuftig av Frp å hindre voldtekts- og drapsmenn fra å begå samme handlinger
igjen. Tror nesten jeg må stemme Frp snart.

4. FRP vil innføre våpen i politiet. Noe som sikkert fører til økt bruk av våpen blant "skurker".
Svar: Skurer får tak i våpen enten politiet bærer de eller ikke. Kan du se å lære deg litt logikk?

5. FRP vil fjerne NRK-lisensen. Ja, la oss få reklame der også.
Svar: Ja takk.

6. FRP vil verne om den norske kulturen ved å legge ned sametinget. Logiskt?
Svar: Ja, sametinget har ikke noe med kultur å gjøre.

7. FRP vil støtte Israel.
Svar: Alternativet er å støtte inntrengere og terrorister.

8. FRP støtter dødsstraff.
Svar: Det gjør alle fornuftige mennesker. Det hindrer drapsmenn fra å utføre de samme handlinger igjen. Det
må dog stilles mye sterkere krav til bevis.

9. FRP vil tillate gambling og casinoer.
Svar: Hehe, litt frihet kan vi jo ikke ha.

Marius sa...

hahaha.. Johnny, du vant nettopp en pris. "Mange norske motorveia har over 200 km/t".
Det e d morsomste æ har hørt!

- Sigri sa...

Jeg syns det er bra at du samler dine oppfatninger, man må se partiene på sin måte, og det du skriver gjenspeiler verdiene dine. Når folk kommenterer og skriver "og hva er så galt med det?" understreker de jo bare akkurat det, folk har forskjellig oppfatning av ting. Det er klart det er uenighet, det er jo derfor folk stemmer ulike partier. Lykke til og godt valg.

Magne sa...

Når du skal lage en blogg om politikk, så burde du faktisk ha fakta i din blogg. Du påstar blant annet at FrP vil innføre 60-timers arbeidsuke, og da syns jeg alle skal logge inn på faktafeil.no så kan man se at du bare skriver svada. Man kan ta deg på masse andre "grunner" også, så om du skal blogge om hvorfor man ikke skal stemme FrP så burde man ikke lyve.

Men jeg regner med at man gjennomskuer deg, og vet hvorfor du skriver løgner slik at folk skal stemme det DU ønsker. Jeg kan virkelig ikke skjønne hvorfor man ikke kan la individet bestemme dette selv fremfor at du, og dine meningsfeller, skal forsøke å få alle til å stemme likt. Hva med å stole på at individet selv greier å bestemme?

Godt valg, alle sammen! :)

Alexander sa...

frp frp frp frp! 30 gode grunner til å stemme på FRP!

Marius sa...

Jeg har ikke løyet en gang i bloggen min til nå. Alt, unntatt den ene som er merket, er hentet direkte fra FRP.no. Har ikke plukka ut setninger jeg liker, men har minimert enkelte ting så jeg ikke har en blogg på lengde med Bush sitt rulleblad.

Bloggen heter som sagt, mine meninger, derfor er mine meninger godt representert her. Og som Sigri sier, alle har sine meninger om hva som er rett og galt for Norges framtid. Dette er ting som jeg, og etter valget flertallet av Norges befolkning, syns at ville ødelagt Norge og sendt oss tilbake til steinalderen (Slik USA er idag).

thea sa...

Så det gjør ikke dere frp'ere noen ting at de i samfunnet med mindre penger ikke vil få råd til de beste skolene, sykehus og eldreomsorg? At økonomien din skal avgjøre hvor bra du har det og hvilke muligheter man har? Hvis Marius sier han har funnet informasjonen sin på FrP.no så har han nok det, og da får dere bare innse at det er det som står på deres kjære parti sin nettside.