USAmerikanere er virkelig dumme!

Det har lenge vært et kjent faktum at (en majoritet) av befolkningen i de forente stater i Amerika er dumme, har lite lagra, ikke tenker klart og er hjernevaska. Nå ser vi igjen at dette er tilfellet.

Barrack Hussein Obama, USA's president, må være det beste som har skjedd USA på lenge! Han prøver å gjøre USA til et mer overlevbart land. De tidligere preisdentene som Nixon, Ford, Reagan, Pappa-Bush, og selvsagt verstingen Sønn-Bush, har virkelig rota det til.

Over 50 millioner USAmerikanere lever uten helseforsikring[1], noe som vil si at over 50 millioner USAmerikanere har rett til å ikke få hjelp om de skulle trenge det. Dette vil Obama endre på. Han vil komme med en reform som gjør at alle får hjelp, og til en billigere penge. Dette blir ikke en like god løsning som vi har i Europa, men et skritt i rett retning. Dette blir møtt med skepsis og hat. Why?
Vil ikke folk ha hjelp? Vil de ikke betale mindre for hjelp? Vil de ikke ha kortere køer? Har de lyst å ha lavere forventet levetid enn canadere, briter og franskmenn[2]? Det virker sånn! Men, det er vel ikke mye anent å forvente når de har blitt hjernevasket av en høyreekstrem regjering i så mange år.


En ting som nesten er mer forstyrrende enn dette er at mange ønsker dette for Norge også ved å stemme Høyre og FRP. Privatisering fører til USAmerikanske tilstander!


[1]http://www.cdc.gov/nchs/data/nhis/earlyrelease/insur200706.pdf
[2]http://hdr.undp.org/hdr2006/pdfs/report/HDR06-complete.pdf
Vg: 1# 2# 3# 4# 5#
NRK: 1#

4 kommentarer:

André Seyffarth Årnes sa...

Jeg er absolutt enig med deg her! Og jeg har lenge stusset over hvor lang tid det tar før de kommer til å avkaste Obama og kalle han kommunistjævel. Forhåpentligvis kommer ikke dette til å skje, men man kan aldri vite når det kommer til amerikanere...

Kjell A Michelsen sa...

Ser at mange slenger rundt seg med dette tallet: 47 Millioner i USA uten forsikring. (Tallene variere,alt ifra 42 millioner til 50 millioner.)

37% (over 16 millioner) har årsinntekter på over 350, 000Nkr.

8.5 millioner har årsinntekter på over 500,000Nkr.

20% (9 millioner) er ikke Amerikanske Statsborgere.

…og til slutt, 33% er allerede dekket av andre føderale program, så som medicare og medicaid.

Så etter dette, så er det da rundt 10 millioner mennesker her i USA, som IKKE har noen form for helseforsikring. Men disse ville fremdeles få hjelp, gratis, om de skulle oppsøke f.eks. en legevakt for hjelp.

En av HOVEDGRUNNENE til at helseforsikring er så dyr her borte, er at vi ikke har et nasjonalt system som forsikringselskapene kan forholde seg til. Istedet, så har man forskjellige helse forsikringslover for vær av de 50 statene, noe som gjør at en lidelse kan bli dekket i en stat, men ikke i en annen.

Et par ting må skje, uavhengig av denne helse reformen, eller om nødvendig, som en del av en ny reform, og det er at folk må få kunne kjøpe forsikring ifra hvilke som helst godkjent selskap, i den stat de selv måtte velge. Med dagens løsning, så har enkelte selskap omtrent monopol i enkelte stater, og lite eller ingen konkuranse. En annen ting vi trenger er “Tort Reform.” Mange leger føler seg tvunget til å kjøre på med medisinske tester, mange av dem totalt unødvendig, i frykt for å bli saksøkt, noe som igjen er med på å skape unødvendige høye priser på helseforsikring.

En annen ting er også det, at de med helseforsikring i USA, generelt sett er fornøyd med den forsikringen de har, uten dermed at det er det samme som at vi ikke trenger helsereform, eller at folk er så naive at de tror ståa er såre vell her borte.

Igjen, så tror jeg mye av den motstanden Obama og Co. har fådt mht dette forslaget om helsereform, rett og slett er selv laget. Skattebetalerne har det siste året sett enorme summer som har blitt brukt til å redde alt ifra finanshus på Wall St. til bilkonsern i Detroit, banker, og en rekke andre finansinstitusjoner. Alt dette blir så gjort med lånte penger, på toppen av det hele, så kommer de med dette forslaget om helsereform, et dokument på vell over tusen sider, som igjen vil koste milliarder, milliarder som igjen må lånes, samt skaffes til veie igjennom økte skatter og avgifter.

Denne reformen, komplisert og vidtomfangende som den er, ville man så presse igjennom, nesten i det skjulte før kongressen tok sin “høstferie.” Demokratene håpet å kunne gjøre dette, siden de har super majoritet i både kongressen og sentatet, men pga de såkaldte, “blue dog democrats,” så greide de ikke å gjøre dette, før denne høstferien, noe som medførte at våre folkevalgte nærmest ble tvunget til å måtte begynne å fronte sine egne distrikt og velgere, som da selv hadde fådt litt ekstra tid til selv å lese dette lovforslaget, noe faktisk bare en liten minoritet av de folkevalgte, inklusive Presidenten selv hadde tatt seg tid til. De hadde trodd at de kunne kjøre disse “townhall” møtene, kun med “svada prat og talking points ifra det Hvite Hus,” dengang ei.

Folk kom til disse møtene med mer viten om dette lovsforslaget enn lovmakerne sjøl. Når de på toppen av det hele, så hørte på disse folka, og sammenlignet deres utsagn, med hva som vitterlig var skrevet, hvorpå de så at det i det store og hele ikke stemte med hva folka ifra Washington, DC sa,…..det var da stemningen på disse møtene begynte å ta av.

Jeg har lest deler av helsereform forslaget, og det er deler av det som er bra, men det er også mange aspekter som burde gi grunn til bekymring, spesielt med tanke på konstnader, men også den makt og innflytelse de føderale myndighetene ettervært ville få over en så viktig del av folks liv, noe som ikke sitter “som hånd i hanske” for de av oss som enda har en tro på individuell frihet og selvstendighet i dette landet, en ide som folk i Europa har vanskeligheter med å forstå, noe som gjør det enklere for mange, å heller stemple oss i USA, som idioter.

Marius sa...

47 Millioner i USA uten forsikring. (Tallene variere,alt ifra 42 millioner til 50 millioner.)
Ja, tallet slenges mye rundt, fordi det er fakta. Og at det er fakta kan du jo se på kildehenvisningen min.

37% (over 16 millioner) har årsinntekter på over 350, 000Nkr.

8.5 millioner har årsinntekter på over 500,000Nkr.

Hva så? Det er ikke mye! Det er det Ola Normann har her i Norge, og vi har gratis sykehushjelp. I USA koster det masse penger å få fiksa seg. Så masse penger at de årsak nr.1 til at folk slår seg konkurs er helseforsikringsselskapene.

20% (9 millioner) er ikke Amerikanske Statsborgere.
Dog, de bor i USA, og bør da enten sendes hjem om de er et stort problem, eller få hjelp som om jeg ikke tar feil er en slags menneskerettighet?


…og til slutt, 33% er allerede dekket av andre føderale program, så som medicare og medicaid.
Men når USAmerikanere blir syke så leiter forsikringsselskapene kraftig godt etter en unnskyldning for å IKKE betale sykehusregningen. (Sicko)

Så etter dette, så er det da rundt 10 millioner mennesker her i USA, som IKKE har noen form for helseforsikring. Men disse ville fremdeles få hjelp, gratis, om de skulle oppsøke f.eks. en legevakt for hjelp.
10 millioner er jo ikke så mange, så det gjør ikke no om de dør?
Mener du virkelig at om en kar kommer med, eks: en avkappet finger, så vil han få hjelp, gratis, til å få den på igjen? Neppe!

Marius sa...

Og til resten.
Ja, det vil koste milliarder å gjennomføre dette. Men dette er milliarder som kan komme inn fra skatter. I de andre vestlige landene der vi har gratis hjelp betaler vi mye skatt. Denne skatten betaler vi og vet at om vi skulle trenge hjelp så vil vi få det.

DERFOR syns jeg USAmerikanere er lite smarte, de klarer ikke forstå at om alle betaler en viss %-del av sin egen inntekt, altså alle betaler like mye, utifra egeninntekt, noe som gjør at alle får hjelp når behovet skulle oppstå!