CCleaner

Går datan din sakte? Vell, da er sannsynligheten der for at du har mye dritt på datan din. Og med dritt tenker jeg på midlertidige filer, cookies, og andre spor etter surfing. Selvsagt også logger, MRU fra forskjellige programmer som WMP, Kazaa, google, etc.. Rett og slett alt som lagrer seg selv, men ikke sletter seg i etterkant klassifiserer jeg som dritt.

Da er det kjekt å ha en drittrensking iblant! CCleaner (Crap Cleaner) gjør nettopp dette. Den fjerner unødvendig drit. Det beste er at det er veldig lett å bruke, og du må heller ikke være en datanerd for å forstå hva du skal gjøre:
1. Last ned, Trykk på "Download latest versjon"
2. Installer det
3. Trykk "Run Cleaner"

Så er det bare å vente. Første gang kan det ta lengre tid enn vanlig.

Så har du også innstillingene, der kan du få det hele på norsk. For noen blir det da letter å forstå. Du kan også velge diverse innstillinger som gjør bruken lettere og sikrere.


Du kan også vaske registeret. Det du gjør da er at du fjerner feil på datan din ved tre trykk.
1. Scan for issues
2. Fix Selected issues
3. HUSK SIKKERHETSKOPI

Selvom programmet er veldig sikkert, så er ingenting så sikkert at du ikke tar sikkerhetskopi av registeret. Registeret er med på å bestemme hva som skal fungere på datan din, og blir noe feil slettet kan dette bety takk og farvel til datan din som du kjenner den.

Helt fantastisk program! Ville ikke vært foruten!

Nevnte jeg at det er gratis?
CCleaner - Freeware Windows Optimization

Du kan også legge til faste mapper du vil ha rensket. Senere kommer en bruksanvisning som forklarer hvordan du får ryddet opp i Spotify-Storage hver gang du kjører CCleaner.

Ingen kommentarer: